KONAČNA ODLUKA: Izabran novi direktor Opere Narodnog pozorišta!

Autor:

Zabava

26.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni bariton svetskog glasa Željko Lučić imenovan je za novog umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

KONAČNA ODLUKA: Izabran novi direktor Opere Narodnog pozorišta!

Foto: Djordje Kojadinovic

Narodno pozorište u Beogradu dobilo je novog umetničkog direktora Opere. Slavni bariton svetskog glasa Željko Lučić imenovan je 25. januara za novog umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

- Zadovoljstvo mi je i velika čast što ću biti član ovog predivnog ansambla i što ću svojim doprinosom, nadam se, ostvariti da nastavimo putevima slave i da uz saradnju sa gospodinom Goncićem i gospodinom Đurkovićem ostvarimo što bolje rezultate - izjavio je Željko Lučić, nakon potpisivanja ugovora sa direktorom Narodnog pozorišta Svetislavom Buletom Goncićem.

Više od dve i po decenije gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što su Metropoliten Opera, Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere, Bečka državna opera...

Njegovi mnogobrojni angažmani u Metropoliten operi obuhvataju izvođenja naslovnih rola u predstavama "Magbet", "Nabuko" i "Rigoleto", kao i uloge Alfija u operi "Kavalerija rustikana", Amonasra u "Aidi", Žorža Žermona u "Travijati", Grofa Lune u "Trubaduru", Enrika u "Lučiji od Lamermura", Jovana u "Salomi" i Skarpije u "Toski".

Studije solo pevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu u klasi profesorke Biserke Cvejić.

Željko Lučić je rožen u Zrenjaninu 1968. godine, a operski debi imao je davne 1993. na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Do 2008. bio je član Frankfurtske opere, a tokom bogate karijere nastupao je u svim velikim operskim kućama širom sveta. 

Prošle godine dodeljena mu je Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading