MOGUĆ SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA U BRISELU! Poznat i datum


IZVOR: Republika - 17.02.2023 | 13:01


Predsednik Srbije Alekandar Vučić i samoproglašeni premijer Kosova Aljbin Kurti mogli bi da se sastanu u ponedeljak 27. februara u Briselu, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/AP
MOGUĆ SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA U BRISELU! Poznat i datum

Ovu informaciju saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

Borelj će, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, nakon čega će imati zajednički sastanak, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u fokusu sastanka biti evropski predlog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas sa minhenskog aerodroma i poručio da "imamo i dobre vesti koje ćemo nešto danas, a nešto za sedam dana saopštiti građanima Srbije, a tiču se Kosova i Metohije".

Inače, predsednik se nalazi u dvodnevnoj poseti Nemačkoj gde prisustvuje 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Tom prilikom predsednik će imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Tokom boravka u Minhenu planiran je i susret predsednika Vučića sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, saopšteno je iz kabineta.

BONUS VIDEO: