TAČNO U 10! Vučić sa američkom podsekretarkom Alen!

Autor:

Vesti

15.05.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen dolazi u Beograd u sklopu turneje po regionu

TAČNO U 10! Vučić sa američkom podsekretarkom Alen!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa američkom državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove 
Elizabet Alen.

Sastanak će početi u 10 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Alen dolazi u Beograd u sklopu turneje po regionu, u okviru koje će posetiti BiH, Severnu Makedoniju i Prištinu.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao i da su razmenjena mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona.

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak", dodao je Vučić.

"Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.", istakao je i dodao: "Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", stoji u objavi predsednika Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Tadija

15.05.2024 06:19

Svuda je tu na svakom mestu podrška za našeg predsednika

Nataša

15.05.2024 06:25

srbija ce uvek ici napred samo i jedino sa aleksandrom vucicem

Nataša

15.05.2024 06:26

srbija ce sigurnim koravima koracati napred zajeejo i jedino sa aleksandrom.vucicem

Nataša

15.05.2024 06:27

srbija je drzava jakih i velikih ljudi uz koje atoji veliki covek aleksandar vucic