SRDAČAN SUSRET SA EMANUELOM MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske se sastali na marginama Samita lidera EU - Zapadni Balkan (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.12.2022 | 12:12


Vučić se u nizu bitnih bilateralnih sastanaka na marginama Samita susreo i sa Makronom.

Foto: Printscreen instagram buducnostsrbije
SRDAČAN SUSRET SA EMANUELOM MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske se sastali na marginama Samita lidera EU - Zapadni Balkan (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Tirani gde prisustvuje Samitu lidera EU - Zapadni Balkan.

Vučić se u nizu bitnih bilateralnih sastanaka na marginama Samita susreo i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Srdačan susret sa Emanuelom Makronom s kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu naše zemlje - naveo je predsednik na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" uz fotografiju sa francuskim liderom.

Kako je dodao, razgovarali su i o regionalnoj stabilnosti, a Vučić je ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja.

 

Predsesnik se sastao i sa premijerom Holandije Markom Ruteom.

Predsenik Vučić se na marginama Samita EU - Zapadni Balkan sastao još sa Viktorom Orbanom, domaćinom Edijem Ramom, Željkom Cvijanović, Ursluom fon der Lajen...

- Vrlo dobar razgovor sa Ursulom Fon Der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU - istakao je Vučić uz objavu fotografije sa sastanka na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Pored toga, predsednik Vučić prisustvovao je potpisivanju Roaming deklaracije između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

- Hvala za pomoć podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu roaminga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana - objavio je Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO