VUČIĆ NADIGRAO KURTIJA! Haradinaj kuka: Nikad veći uvoz!


IZVOR: Republika - 10.10.2022 | 15:40


Ova vlada je premašila sve prognoze i uvoz iz Srbije od 174 miliona u 2020. godini dostigao je 306 miliona evra, što je 76 odsto više nego prethodne godine.

Foto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
VUČIĆ NADIGRAO KURTIJA! Haradinaj kuka: Nikad veći uvoz!

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj istakao je da su izjave kosovskih zvaničnika o ekonomskom rastu uvreda za građane Kosmeta i dodao da je uvoz robe iz Srbije dostigao maksimum za vreme vladavine Aljbina Kurtija.

Haradinaj je na društvenim mrežama istakao da je usled porasta inflacije, kupovna moć građana prepolovljena.

- Ekonomski rast prema Svetskoj banci je 3,1 odsto, a ne 10,5 kako ste prognozirali. Inflacija, takođe prema podacima Svetske banke, iznosi 19,1 odsto. To znači da je kupovna moć građana Kosova prepolovljena - rekao je on, prenosi „Kosovo onlajn“.

Haradinaj je naglasio da je, u vreme kada su poskupele sve potrebne stvari za život, vlast blokirala Zakon o platama, kao i mnoge projekte.

 

- Blokirala je i izgradnju novih energetskih kapaciteta, poput „Novog Kosova“ i američkog gasovoda, sa smešnim razlozima, da je megavat od 80 evra izgledao skup, a danas mu je cena skoro desetostruko porasla. Od 706 miliona planiranih državnim budžetom za kapitalne investicije, realizovana je tek desetina. Dolazi do drastičnog pada u svakoj ekonomskoj i društvenoj sferi - dodao je on.

Haradnija je podvukao je da je jedino povećan uvoz robe iz Srbije.

- Ova vlada je premašila sve prognoze i uvoz iz Srbije od 174 miliona u 2020. godini dostigao je 306 miliona evra, što je 76 odsto više nego prethodne godine. Dakle, izjave o ekonomskom rastu, bez činjenica, uvreda su za jednu državu i čitav jedan narod - zaključio je Haradinaj.

Bonus video: