I NOVOJ S JE PALJENJE SVEĆA I POLAGANJE CVEĆA "HAOS"?! Tajkunska televizija otvoreno stala na stranu Hrvata!


IZVOR: Republika - 17.07.2022 | 09:35


Portal "Nova S" prenela je sramne navode hrvatskih medija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo da polaganjem venaca jasenovačkim žrtvama "izazove haos".

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
I NOVOJ S JE PALJENJE SVEĆA I POLAGANJE CVEĆA "HAOS"?! Tajkunska televizija otvoreno stala na stranu Hrvata!

"Nova S" je vest o skandaloznoj odluci Hrvatske objavila pod naslovom "Hrvatska zabranila Vučiću da privatno poseti Jasenovac: Hteo je da izazove haos".

Deluje neverovatno da pojedini mediji u Srbiji posetu srpskom stratištu i polaganje venaca žrtvama ustaškog genocida opisuju kao "izazivanje haosa".

Foto: Printscreen/Nova S

 

To je kao da predsedniku Izraela zabranite posetu Aušvicu - izjavila je premijerka Ana Brnabić, komentarišući sramnu odluku Zagreba.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je da ovakva odluka Hrvatske nije skandalozna, već zastrašujuća i da predstavlja grubo kršenje slobode kretanja. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra u 18 časova obratiće se i izneti više detalja o protivmerama koje će Srbija uvesti.

Podsećamo, u logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

BONUS VIDEO: