PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORU SA SIJEM: SIGURAN SAM DA ĆE KINESKI PRIJATELJI BITI PROTIV!

Autor:

Vesti

16.05.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukazao mi je koliko mu je odvratno sve što rade protiv Srbije, rekao je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORU SA SIJEM: SIGURAN SAM DA ĆE KINESKI PRIJATELJI BITI PROTIV!

Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je na RTS- u gde se osvrnuo na prijateljsko razumevanje Si Đinpinga prema Srbiji u trenutku velikih iskušenja po našu zemlju.

Kaže da je siguran da će naši kineski prijatelji biti protiv.

- Razgovarao sam sa predsedniko Sijem lično i on je meni ukazao koliko mu je odvratno šta rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome. To je fantastično odgovoran i ozbiljan čovek i video koliko mu smeta to što rade Srbiji. Radimo sa svima, sve što možemo radimo, ali mi smo mala Srbija ne zaboravite - naveo je Vučić i dodao:

- Za dve zemlje smo postigli važan rezultat večeras.

Podsetimo, tokom gostovanja na RTS lider Srbije je govorio o predstojećim izborima u Beogradu, kao i o činjenici da je opozicija dobila sve uslove koje je tražila.

- Lagali su o onim fantomskim biračima, sada vidimo da oni su svi fantomski kandidati. I mi ćutimo. Sramota me da to komentarišem. Ja sam predsednik države, predsednik sam i njima. Neću da govorim o tome. Predsednik sam svih građana. Neću da donosim takve ocene javno koje mogu našoj zemlji da naštete dalje - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao i da smatra da svima treba omogućiti da izađu na izbore, makar, kako je rekao, sve suprotno zakonu uradili.

- Neka pobeđuju gde hoće, neka gube gde hoće. Šta god bilo. Samo da imamo normalno stanje u zemlji. Da možemo da se posvetimo EXPO 27. Zašto kažem EXPO 27? Nije to pitanje Beograda i EXPO. To je pitanje svega. Od osmeha Vojvodine, od Mačkovog Brega do Crnje gde će Rumuni praviti granični prelaz, do svega što ćemo da radimo na jugu Srbije - poručio je Vučić.

On je rekao da će se tome posvetiti i da je to jako važno.

- To su ogromne investicije - naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Klara

16.05.2024 21:47

Uzajamno poštovanje i razumevanje su suština prijateljstva Srbije i Kine!

Vanja

16.05.2024 21:47

Srbiju i Kinu spaja čelično prijateljstvo!

Igor

16.05.2024 21:48

Hvala Kini na ovom velikom prijateljstvu. To Srbiji mnogo znači.

Tea

16.05.2024 21:49

Veoma je značajno što Srbija ima Kinu za tako velikog prijatelja, koja pokazuje da podržava i ceni suverinitet naše zemlje