"PRIDAJEM VELIKI ZNAČAJ RAZVOJU KINESKO-SRPSKIH ODNOSA, ZAJEDNO ĆEMO ULAGATI NAPORE DA UNAPREDIMO NAŠE ZAJEDNICE" Predsednik Vučić primio pismo zahvalnosti od Si Đinpinga!

Autor:

Vesti

13.05.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo je poslato povodom skorašnje posete kineskog predsednika Srbiji

"PRIDAJEM VELIKI ZNAČAJ RAZVOJU KINESKO-SRPSKIH ODNOSA, ZAJEDNO ĆEMO ULAGATI NAPORE DA UNAPREDIMO NAŠE ZAJEDNICE" Predsednik Vučić primio pismo zahvalnosti od Si Đinpinga!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, u kojem se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom uspešnog završetka državne posete Republici Srbiji, želim u ime svih članova kineske delegacije, kao i u moje i ime moje supruge, da izrazim iskrenu zahvalnost Vama i Vašoj supruzi gospođi Tamari Vučić, kao i vladi i narodu Srbije na toplom i prijateljskom prijemu, kao i pažljivom i promišljenom aranžmanu.

Pod našim zajedničkim rukovodstvom, kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo svestrano napreduje na novi nivo. Naše dve zemlje uzajamno čvrsto podržavaju vitalne interese i značajne brige, beleže međusobno političko poverenje, solidno unapređenje praktične saradnje, kao i čelično prijateljstvo koje sa vremenom postaje sve čvršće, donoseći opipljive koristi narodima dve zemlje, dajući snažan impuls sopstvenoj modernizaciji i nacionalnom podmlađivanju.

Tokom posete, duboko smo razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, te smo postigli niz važnih konsenzusa. Naše dve zemlje su zajedno proglasile izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, čime su naši bilateralni odnosi podignuti na novu istorijsku visinu, što će ubrizgavati novi snažan podsticaj večnom prijateljstvu, uzajamnom podržavanju i bliskoj saradnji Kine i Srbije.

Pokazali ste čvrstu posvećenost samostalnosti i samoosnaživanju Srbije, kao i dalekovidost što se dosledno zalažete za razvoj kinesko-sprskih prijateljskih odnosa. Ja to visoko cenim i spreman sam da sa Vama nastavim da održavam strateške komunikacije i redovne kontakte.

Pod novom situacijom, kinesko-srpski odnosi već stoje na novoj i višoj istorijskoj polaznoj tački i suočavaju se sa važnim strateškim prilikama i širokim razvojnim perspektivama. Pridajem veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa, te sam spreman da zajedno sa Vama ulažem napore da unapređujemo izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri sa neprekidnim novim rezultatima, doprinosimo više blagostanju narodima dve zemlje, dajući novi i veći doprinos svetskom miru i napretku, kao i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo!

Želim velikoj Srbiji prosperitet, a narodu sreću i blagostanje!

Želim Vama i Vašoj supruzi dobro zdravlje i sve najbolje!“, navodi se u pismu zahvalnosti predsednika NR Kine Si Đinpinga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (31)

Loading
Ana

13.05.2024 12:32

Saradnja Srbije i Kine pomera sve granice.

Ana

13.05.2024 12:32

Lep gest Si Djipinga.

Ana

13.05.2024 12:33

Lep gest postovanja.

Ana

13.05.2024 12:33

Hvala i Si Djinpinguna svemu sto je uradio za nasu drzavu.