"STO REČI BIH UPUTIO, ZNAM KAKO IM JE..." Oglasio se otac Mateja Periša, obratio se roditeljima nestale Danke!


IZVOR: Republika/J.B. - 27.03.2024 | 07:29


Za detetom traje potraga već 17 sati.

Foto: Republika, Društvene mreže
"STO REČI BIH UPUTIO, ZNAM KAKO IM JE..." Oglasio se otac Mateja Periša, obratio se roditeljima nestale Danke!

Danka Ilić, devojčica stara nepune dve godine, nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora, a potraga za njom je u toku. Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen hitnom obaveštavanju javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Čim su mediji, a zatim i policija aplikacijom "Pronadji me" dali opis za nestalo dete, na društvenim mrežama oglasio se i Nenad Periš, otac nestalog Mateja, koji je uputio poruku roditeljima nestale devojčice.

- Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj - kaže Periš za Telegraf.

Prema Nenadovim rečima, "čekanje i nadanje su najteži, a vreme te neumorno gura natrag".

- Sto reči bi uputio porodici nestale Danke jer mogu da zamislim kolika im je bol u ovim trenucima u duši - kaže Periš.

Podsećanja radi, Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine na Dorćolu u blizini kluba "Gotik". Njegovo telo nađeno je u Dunavu kod Ade Huje nakon 139 dana.

Nestala Danka ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

BONUS VIDEO