POLICAJCI RAZBILI ŽURKU NA VRAČARU: Kada su otvorili vrata lokala, nisu mogli da veruju šta se zbiva unutar objekta


IZVOR: Mondo, Republika - 27.12.2020 | 13:48


Usred epidemije koronavirusa.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Turistički inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove tokom sinoćne kontrole poštovanja radnog vremena, utvrdili su da su tri ugostiteljska objekta prekoračila propisano radno vreme do 20.00 časova, a u jednom lokalu na Vračaru zatekli su čak 87 osoba.

Tokom sinoćne kontrole poštovanja radnog vremena izvršen je pregled 92 ugostiteljska objekata, saopšteno je iz ovog sekreterijata.

U pomenutom lokalu na Vračaru, inspektori su naredili da lokal isprazni, a napisan je prekršajni nalog.

Slična situacija zatečena je u još dva ugostiteljska objekta - na teritoriji gradskih opština Palilula i Stari grad, te su turistički inspektori napisali prekršajne naloge i u ovim slučajevima. Inspekcija je utvrdila da su tri ugostiteljska objekta prekoračila propisano radno vreme, zbog čega su im napisani prekršajni nalozi.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove saopšteno je da će i u budućnosti nastaviti sa kontrolama poštovanja propisanog radnog vremena, zbog čega apeluju na ugostitelje da isto poštuju.

 
$bp("Brid_09076734", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Tajne korona žurke

Međutim, ni kontrole, ni mere, ni ograničavanje radnog vremena kafića ni apeli Kriznog štaba i lekara do sada nisu imali mnogo efekta.

Broj tajnih žurki u Beogradu raste i sada više nije reč samo o kućnim varijantama žurki. I gradski ugostitelji priključili su se tom "trendu".