Šarčević brani "profesorku iz pakla" sa Geografskog fakulteta: Nije Mila tako "crna", ni studenti nisu anđeli


IZVOR: Tanjug - 07.12.2018 | 17:22


Mladen Šarčević, ministar prosvete otkrio je da će za vreme januarskog ispitnog roka, kod profesorke Mile Pavlović, lično otići na Geografski fakultet. Kako je rekao, lično će da se uveri u realnost ocena koje ona daje starim studentima koji tvrde da zbog nje ne mogu da završe fakultet duže od decenije.

Foto: Geografski fakultet

Mila Pavlović

Šarćević naglašava da "nije Mila toliko crna", kao što tvrde akademci, već je istina negde između, kaže u "nekoj sivoj zoni". 

- Ni studenti nisu anđeli - ocenjuje ministar, jer gledaju da na ispitu prođu na "foru". 

 

Šarčević je rekao da je i sam pozvao telefonom koleginicu iz studentskih dana. 

 

Interesovao se šta se to događa na njenim ispitima, a progesorka koju poznaje 40 leta mu je odgovorila: "Hajde dođi da vidiš šta im dajem od pitanja i šta ne znaju". 

 

 

- Mila jeste donekle kako se to kaže babaroga, ali je do određene mere i podržavam. Kada sam ja polagao ta dva ispita morali smo da znamo gradivo koje se odnosilo na celu Jugoslaviju i da naučimo mnogo više o dva i po puta većoj teritoriji od sadašnje Srbije a pored 1.300 strane gradiva iz udžbenika, sećam se, čitao sam još 3.000 strana dodatne literature - prisetio se ministar. 

 

Zato će se lično uključiti u ovaj slučaj, rekao je za "Politiku". 

 

- Odlučio sam da se lično uključim u ovaj slučaj. Više za deo priče koliko studenti dolaze na predavanja profesorke Pavlović, koliko na njima nauče i da li polažu kolokvijume. Pristalica sam "tvrdog" znanja i učenja, ali i činjenice da predavač mora učenika da nauči gradivo - rekao je ministar Mladen Šarčević.