Car Go: Električni punjači uskoro na ulicama Beograda!


IZVOR: Car Go - 11.02.2020 | 10:23


Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je saradnju sa rumunskom softverskom kompanijom na razvoju šire mreže električnih punjača prvo u Beogradu, a zatim i širom Srbije.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Car Go mini autobusi

- Na ovaj način ne samo da ćemo raditi na smanjienju emisije štetnih materija, već verujemo da ćemo podstaći i rast turizma. Sve više evropljana koristi električne automobile, a Srbiju zaobilaze kada vide da na mapi ovde nemaju gde da napune svoja kola - rekao je Guberinić. 

Guberinić se sastao sa direktorom rumunske kompanije Safe Flee, koja je lider u proizvodnji elektro punjača na tržištu Jugoistočne Evrope, a pored toga je kreirala i softversku tehnologiju za savremeno upravljanje punjačima.

Foto: Car Go

 - Ovi električni punjači su efikasni, a pristupačni. Imaju najsavremeniju tehnologiju i predstavljaju rešenje iz Evropske unije. Elektro punjači na javnim i privatnim parkiralištima su neophodna infrastruktura. Ukoliko se naši ambiciozni planovi ostvare, to će dodatno podstaći građane da nabave električne automobile, a to će biti ozbiljan korak ka izgradnji zdravije Srbije - rekao je Guberinić nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, poznata rumunska firma izrazila je želju da započne ozbiljnu saradnju sa CarGo nakon što su čuli za najveću elektro flotu u Srbiji.

Foto: Car Go

Napajanje električnog automobila

- Primera radi, nedavno je Rumunija zabeležila najveći rast u segmentu električnih automobila među EU članicama. Tome su doprinele ovakve inicijative, ali i njihovo ministarstvo ekologije koje podržava postavljanje 20 hiljada stanica za električno punjenje -  kazao je Guberinić i dodao da je ponosan što je CarGo propoznatljiv kao brend koji modernizuje tržište i menja industrije na bolje.

Foto: Car Go

Elektro punjač

SafeFleet je inovativan telematički softver u oblasti direktne komunikacije od "mašine do mašine" (M2M), koji koriste kompanije u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i drugim zemljama EU. Pored električnih punjača, SafeFleet već više od 20 godina svojim klijentima nudi različita rešenja, poput GPS nadzora voznog parka, automatskog plaćanja drumarine i mobilnog plaćanja parkiranja.