Beograd dobija 10 novih autobusa


IZVOR: telegraf.rs - 25.08.2017 | 12:25 >> 13:11


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je ispred Starog dvora primopredaji deset zglobnih autobusa Ikarbusa urađenih po najnovijim standardima, koji će saobraćati na ulicama grada. Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Foto: Tanjug

10 novih autobusa u Beogradu

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su u pitanju niskopodna vozila, sa klima-uređajima, brojačima putnika i internetom, koji će naravno biti besplatan.

– Te standarde smo definisali još pre nekoliko godina, a do kraja sledećeg meseca još 20 ovakvih vozila biće isporučeno JKP „GSP Beograd”. Koristićemo ih u pogonima „Karaburma”, „Novi Beograd”, dok će pet od ukupno 30 novih autobusa biti u pogonu „Zemun”. Sve to znači da će gotovo svi građani Beograda relativno brzo moći da osete benefite novih vozila – rekao je Mali.

On je dodao da je od 2015. godine do danas vozni park gradskog saobraćajnog preduzeća obnovljen sa 60 solo-autobusa, 30 zglobnih, pet elektroautobusa, kao i 12 školskih.

– Pre nekoliko dana sam razgovarao sa zaposlenima GSP-a o tome kako da popravimo i njihov materijalni položaj. Želim da zahvalim i „Ikarbusu” koji je pokazao da ima sposobnost, znanje i tehnologiju, da u definisanom roku i po adekvatnim standardima napravi ove autobuse. Osim toga, na taj način zapošljavamo domaću radnu snagu i nema sumnje da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – istakao je Siniša Mali.

Direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić čestitao je GSP-u i građanima Beograda na novim autobusima, a Gradu Beogradu i gradskom saobraćajnom preduzeću na ukazanom poverenju jer kupovinom ovih autobusa ne dobija samo Ikarbus, već i veliki broj njihovih dobavljača.