OŠTEĆENE TERMOELEKTRANE, IMA I POVREĐENIH: Novi napad Rusa na Ukrajinu, evo gde je sada gorelo


IZVOR: Republika/I.Đ. - 27.04.2024 | 08:10


Protivvazdušna odbrana Rusije tokom noći je takođe oborila 66 ukrajinskih dronova iznad Krasnodarskog kraja i dva iznad Krima

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare
OŠTEĆENE TERMOELEKTRANE, IMA I POVREĐENIH: Novi napad Rusa na Ukrajinu, evo gde je sada gorelo

U ruskim napadima na energetska postrojenja u Ukrajini oštećene su četiri termoelektrane i povređen najmanje jedan radnik, saopštio je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

On je na Telegramu naveo da je na meti ruskih napada bio Dnjepropetrovski region u centralnoj Ukrajini, kao i regioni Lavova i Ivano-Frankovsk, prenosi Rojters.

Prema podacima energetskog holdinga koji upravlja termoelektranama, oprema preduzeća je u napadima ozbiljno oštećena.

Protivvazdušna odbrana Rusije tokom noći je takođe oborila 66 ukrajinskih dronova iznad Krasnodarskog kraja i dva iznad Krima, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev izjavio je prethodno da su ukrajinski dronovi noćas pokušali da napadnu infrastrukturne objekte i rafineriju nafte, a da nema povređenih, prenosi RIA Novosti.

Načelnik Slavjanskog okruga Roman Sinjagovski rekao je da je, nakon napada dronovima na lokalnu rafineriju, oštećena jedinica za destilaciju, a da je požar ugašen.

Teroristički napadi u Rusiji i Iranu proizašli su iz toga što SAD i druge evropske zemlje podržavaju terorističke grupe, izjavio je iranski ministar odbrane Mohamed Reza Aštijani na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Astani.

"Teroristički napadi u Rusiji i Iranu rezultat su podrške terorističkim grupama zapadnih zemalja, posebno Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Aštijani, prenela je iranska agencija Tasnim.

Kako je navela agencija, iranski ministar odbrane je, govoreći o širenju NATO na istok, istakao da zemlje članice Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) treba da iskoriste potencijal ŠOS kako bi neutralisale zajedničke pretnje, preneo je TASS.