NAJNOVIJI SKANDAL: Šef obaveštajne službe slikao se sa plaketom lažne države Kosova!


IZVOR: Republika/A.N. - 09.04.2024 | 20:00


Šef ukrajinskih obaveštajaca sa plaketom lažne države Kosova

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ
NAJNOVIJI SKANDAL: Šef obaveštajne službe slikao se sa plaketom lažne države Kosova!


Slika šefa Glavne obaveštajne službe Ukrajine, Kirila Budanova, sa plaketom na kojoj se nalazi reljefni prikaz lažne države Kosova izazvala je brojne kontroverze i pitanja u javnosti. Plaketa je poklon od Melize Haradinaj Stubla, bivše ministarke spoljnih poslova Kosova, koja je izrazila podršku Ukrajini u borbi za slobodu i istakla nadu za čvršće prijateljske veze između Kosova i Ukrajine.

 

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ

Meliza Haradinaj i Kiril Budanov

 



Šef obaveštajne službe i susret sa bivšom ministarkom

Susret Kirila Budanova i Melize Haradinaj Stubla u Kijevu izazvao je pažnju javnosti, ali nije precizirano o čemu su razgovarali i kojim povodom je došlo do njihovog susreta. Haradinaj je u svojoj objavi na Instagramu istakla značaj podrške Ukrajini u borbi protiv "destruktivnih ambicija Vladimira Putina na Balkanu" i zahvalila se na solidarnosti i vojnoj podršci Ukrajini.

Optužbe i poternica za Kirilom Budanovim

Moskva je optužila Kirila Budanova za organizaciju napada na vojne i civilne mete na ruskoj teritoriji, a čak je i raspisala poternicu za njim zbog eksplozije na Krimskom mostu 2022. godine. Ove optužbe dodatno su učvrstile kontroverzu oko slike sa plaketom lažne države Kosova, s obzirom na to da Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova.

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ

Meliza Haradinaj i Kiril Budanov

 


Poseta Melize Haradinaj Stubla Kijevu

Meliza Haradinaj Stubla je posetila Kijev na poziv glavnog rabina Ukrajine Moše Azmana kako bi učestvovala u inauguraciji podzemnog skloništa u izraelskoj zajednici. Međutim, osim ovog događaja, nije bilo zvaničnih informacija o povodu njenog susreta sa šefom ukrajinskih obaveštajaca.

Ova slika izazvala je široku pažnju javnosti i postavila brojna pitanja o vezi između Ukrajine i Kosova, kao i o ulozi Kirila Budanova u međunarodnim odnosima i obaveštajnim aktivnostima.

BONUS VIDEO