U KRVAVOM POHODU PUŠKOM POBIO 18 LJUDI: Tkivo mozga masovnog ubice krije stravičnu istinu, istražitelje JEDNO posebno zanima!


IZVOR: Republika - 12.12.2023 | 14:29


Moždano tkivo američkog masovnog ubice poslato je na analizu kako bi se utvrdila moguća veza njegove bolesti sa službovanjem u vosjci.

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP
U KRVAVOM POHODU PUŠKOM POBIO 18 LJUDI: Tkivo mozga masovnog ubice krije stravičnu istinu, istražitelje JEDNO posebno zanima!

Robert Kard je ubio 18 ljudi u Luistonu u državi Mejn, a kasnije je pronađen mrtav.

On je divljao 25. oktobra u kuglani i baru u Luistonu, a policija je tragala za njim još tri dana.

Kard je bio rezervista američke vojske i postoji zabrinutost zbog njegove konstantne izloženosti eksplozijama dok je obučavao kadete na puškama, granatama i protivtenkovskom oružju.

Državni medicinski istražitelj želi da vidi da li je povreda mozga možda doprinela njegovom neobičnom ponašanju koje je dovelo do masovne pucnjave, piše Skaj njuz.

POGLEDAJ GALERIJU

Robertovi prijatelji i porodica: Pokazivao paranoično ponašanje

Prijatelji i porodica rekli su da je Kard pokazao znake paranoičnog ponašanja ovog leta dok je obučavao regrute na Vest Pointu u Njujorku i da je primljen u psihijatrijsku bolnicu na dve nedelje.

Između ostalog, rekli su da je čuo glasove i da veruje da ga drugi optužuju da je pedofil.

Njegove kolege su bile veoma zabrinute, pa mu je pristup oružju bio ograničen nakon što je napustio bolnicu, a najmanje jedan rezervista je izrazio zabrinutost zbog masovne pucnjave.

Dok je bio u bekstvu, strahovalo se da bi mogao počiniti još jedno masovno ubistvo. Kasnije se ispostavilo da se ubio.

Portparol medicinskog istražitelja rekao je da je laboratorija u Masačusetsu analizirala Kardovo moždano tkivo.

Pentagon je saopštio da je vojska uključena u studije o uticaju tzv nadpritisak eksplozije na mozak i da se smanji izloženost vojnika eksplozijama dok ne stignu rezultati.

- Vojska je posvećena razumevanju, ublažavanju, preciznoj dijagnostici i brzom lečenju nadpritiska eksplozije i njegovih efekata u svim oblicima - rekao je portparol i potpukovnik Rob Lodevik.

BONUS VIDEO: