ŽENI SEKLI RUKE I NOGE, JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA! Život joj visio o koncu zbog ribe od koje se Srbi RASTURAJU!


IZVOR: Republika - 17.09.2023 | 19:12


Lauri amputirali ruke i noge nakon što je pojela rubu zaraženu smrtonosnom bakterijom.

Foto: Društvene mreže
ŽENI SEKLI RUKE I NOGE, JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA! Život joj visio o koncu zbog ribe od koje se Srbi RASTURAJU!

Majci iz Kalifornije amputirana su sva četiri uda nakon što je pojela tilapiju koja je bila zaražena smrtonosnom bakterijom.

Laura Barahas (40) operisana je u četvrtak nakon višemesečnog boravka u bolnici.

- Bilo nam je veoma teško. Užasno je. To je moglo da se dogodi bilo kome od nas - rekla je Laurina prijateljica Ana Mesina.

Ona je navela da se Laura razbolela nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj pijaci u San Hozeu i pripremila je kod kuće, preneo je “Njujork post”.

Foto: Društvene mreže

 

- Zamalo je izgubila svoj život. Bila je na respiratoru. Uveli su je u medicinsku komu. Prsti su joj bili crni, kao i stopala i donja usna. Imala je potpunu sepsu i bubrezi su joj otkazivali - rekla je Ana.

Više načina zaraze

Ona je obavestila da se Laura inficirala potencijalno smrtonosnom bakterijom Vibrio Vulnificus, koja se može pronaći u sirovim morskim plodovima i morskoj vodi.

Prema podacima američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, svake godine se prijavi između 150 i 200 slučajeva infekcija ovom bakterijom, a oko jedna od pet zaraženih osoba nažalost gubi život.

Dr. Nataša Spotisvud, stručnjak za infektivne bolesti sa Univerziteta Kalifornija, istakla je da postoji više načina na koje ljudi mogu doći u kontakt sa ovom bakterijom.

- Pod jedan, možete da pojedete nešto što je njome zaraženo, a drugi način je da imate posekotinu ili tetovažu izloženu vodi u kojoj ona živi - rekla je ona i dodala da je ova infekcija posebno zabrinjavajuća za one sa slabim imunim sistemom.

BONUS VIDEO