IZ MOSKVE JE STIGAO UDARNI KOMENTAR! Oglasio se Kremlj posle šokantnih izjava Bajdena na račun Si Đinpinga!


IZVOR: Republika - 21.06.2023 | 12:33


Portparol predsednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov ocenio je da SAD vode kontroverznu, nepredvidivu politiku.

Foto: Tanjug/AP
IZ MOSKVE JE STIGAO UDARNI KOMENTAR! Oglasio se Kremlj posle šokantnih izjava Bajdena na račun Si Đinpinga!

Komentar Peskova usledio je nakon kontroverzne izjave američkog predsednika Džo Bajdena o tome da je njegov kineski kolega Si Đinping "diktator".

Da sve bude čudnije, Bajdenova izjava usledila je nakon što je američki šef diplomatije Entoni Blinken bio u Pekingu i kada je izgledalo da odnosi dve supersile mogu da krenu uzlaznom putanjom.

- Znate, s jedne strane, naravno, ovo je veoma kontradiktorna manifestacija spoljne politike SAD, koja govori o velikom elementu nepredvidivosti, s jedne strane, a sa druge strane, o nastavku ovakvih mentorskih manifestacija. Spoljna politika SAD je već postala neprihvatljiva za ogroman broj država, a broj ovih država stalno raste - rekao je Peskov novinarima.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, samo nekoliko dana ranije, mogle su se videti informacije o kontaktima američkog državnog sekretara u Pekingu, razne pomirljive izjave, da bi potom usledila neshvatljiva kompenzacija za te postupke od strane šefa države.

- Međutim, to je njihova stvar. Imamo loše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i veoma dobre odnose sa Narodnom Republikom Kinom - kazao je Peskov.