PUTIN ZADOVOLJAN DEJSTVOM PVO: Za razliku od Prigožina ne zamera ništa Ministarstvu odbrane (FOTO, VIDEO)


IZVOR: Republika - 30.05.2023 | 13:33


Ruski predsednik Vladimir Putin radi u Kremlju i obavešten je o napadu dronovima na Moskvu.

Foto: Tanjug/AP
PUTIN ZADOVOLJAN DEJSTVOM PVO: Za razliku od Prigožina ne zamera ništa Ministarstvu odbrane (FOTO, VIDEO)

To je izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov, koji je za napad okrivio Ukrajinu.

Peskov je rekao da su ruska protivvazdušna odbrana (PVO) i Ministarstvo odbrane dobro radili u suočavanju sa napadom i dodao da trenutno nema planova da Putin komentariše napad dronovima.

Foto: Tanjug/AP

Upozorenje na zabranu preleta dronova kod Kremlja

Kako je Republika ranije prenela, za razliku od Putina, Jevgenij Prigožin, šef ruske paravojne plaćeničke kompanije "Vagner grupa" i oligarh koji je bogatstvo stekao na vezama sa Kremljom, podivljao je zbog napada, očigledno optužujući rusko Ministarstvo odbrane za nesposobnost da odbrani prestonicu.

- Smrdljivi stvorovi, šta to radite? Vi ste stoka. S*ronje, nosite se iz svojih kancelarija. Zašto ste j*ebeno dozvolili ovim dronovima da dolete do Moskve? - vikao je Prigožin u video objavi.

Ukrajinske vlasti su negirale direktnu umešanost u napad dronovima u Moskvi, gde su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali je iz Kijeva poručeno da je "Ukrajina uživala gledajući to", uz prognozu novih takvih udara u većem obimu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske snage bezbednosti upotrebile osam dronova za napad na Moskvu i dodalo da su svi dronovi oboreni, a ovaj udar dronovima ocenilo je kao teroristički napad.

Ukrajinski zvaničnici objavili su na Tviteru da su u napadu učestvovala 32 drona.