KADIROV UPOZORAVA: SAD će zgaziti Iran kao što su i Srbiju


IZVOR: E. S. T. - 05.01.2018 | 17:31


Čečenski lider Ramzan Kadirov optužio je Ameriku da Iranu sprema "trojanskog konja", baš kao što su nekada uradili sa Srbijom, ali i Libijom, Sirijom, Irakom, Avganistanom i Vijetnamom!

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov

Time je Kadirov podržao tezu zvaničnog Teherana da je CIA umešana u antivladine proteste koji su danima goreli ulicama, što je još jednom potvrdio iranski tužilac Džafar Montazeri.

- Bivši pripadnik američke obaveštajne agencije CIA Majkl Andre (šef američke misije u Iranu, koga zovu "princ tame") glavni je organizator demonstracija. Operacija je smišljena pre četiri godine u bliskoj saradnji sa Izraelom i Saudijskom Arabijom - istakao je on. Trampova administracija negirala je umešanost u proteste, ali je istakla podršku demonstrantima.

Iranski tužilac: Bivši pripadnik CIA Majkl Andre glavni je organizator demonstracija

- SAD imaju autoritet da drže odgovornim one koji čine nasilje nad Irancima. Svim žrtvama režima poručujemo: Nećete biti zaboravljeni - saopštio je Stejt department. Podsetimo, protesti su počeli prošlog četvrtka, a dosad je najmanje 21 osoba poginula. Povodom nereda u Iranu u petak je održana vanredna sednica Saveta bezbednosti UN.