BOMBA NA BIRAČKOM MESTU U SIRIJI! Asad već glasao, ide na četvrti mandat, ali zemlja je i dalje pokidana!


IZVOR: Republika - 26.05.2021 | 09:57


Granata je pala kod biračkog mesta Dera, ali srećom niko nije povređen, pa su predsednički izbori, drugi od 2011. kada je u Siriji buknuo rat, nastavljeni po planu.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Sirijci danas izlaze na glasanje povodom predsedničkih izbora, drugih po redu otkad je u toj bliskoistočnoj zemlji 2011. počelo krvoproliće kakvo svet nije video godinama unazad, čemu svedoči i jutrošnja eksplozija bombe na biračkom mestu Dera budući da je država i dalje razorena i pokidana usled postojanja brojnih sukobljenih frakcija.

U eksploziji samo srećom niko nije povređen jer je granata, kako prenosi reporter Sputnjika, eksplodirala dalje od građana. 

Na izborima, inače, učestvuju trojica kandidata - aktuelni predsednik Bašar El Asad, bivši član vlade Abdulah Salum Abdulah i član opozicione stranke Mahmud Ahmad Marai. Vrhovni ustavni sud Sirije odbio je prijave još četrdeset i osam kandidata.

Asad juriša ka četvrtom, sedmogodišnjem mandatu, a prema poslednjim procenama tamošnjih analitičara, ima najveće šanse za pobedu. On je rano jutros sa suprugom već izašao na glasanje i mahao oduševljenim pristalicama.