Devet hiljada terorista okomilo se na sirijsku provinciju


IZVOR: sputniknews.com, Republika - 25.08.2017 | 11:48 >> 10:57


Oko devet hiljada terorista Nusra fronta pokušava da zauzme sirijsku provinciju Idlib, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštaba general Igor Korobov.

Foto: Tanjug/AP

Teroristi napadaju sirijsku provinciju

- U ovom trenutku teroristi pokušavaju da preuzmu kontrolu nad čitavom teritorijom (Idliba), intenzivirajući borbene akcije protiv ’umerene‘ opozicije - rekao je Korobov na okruglom stolu za vreme foruma "Armija 2017".

Po njegovim rečima, militanti Nusra fronta su uspeli da nanesu ozbiljne gubitke grupi Ahrar el Šam i zauzmu dominantni položaj u regionu.

Radikalni deo odreda opozicije, želeći da izbegne potpuno uništenje, prešao je na stranu terorista.

- Ne može se isključiti da na ovakav način lideri Nusra fronta pokušavaju da u ovoj fazi spreče stvaranje zone deeskalacije u tom delu Sirije i tako prekinu proces mirnog rešavanja konflikta - zaključio je glavni vojni obaveštajac.

Korobov je naveo da ukupno pripadnika Nusra fronta u Siriji ima 15 hiljada terorista, od kojih su većina lokalci. Grupa kontroliše značajan deo provincije Idlib. Osim toga, njeni odredi su aktivni u provinciji Homs, predgrađu sirijske prestonice istočna Guta i na jugu Sirije, u raznim administrativnim centrima provincija Kunejtra i Dara.