HOROR! Lekar napao komatizovanog pacijenta! NEZAPAMĆENO!


IZVOR: Republika - 26.01.2021 | 17:02


Strašno!

Foto: printskrin/youtube

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske, dr Darka Golića, zbog polnog uznemiravanja pacijenta, piše Kurir.

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje dece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama, DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarima i na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta po licu.

Prema dokumentima iz istrage, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u šok-sobi" UKC RS. Pacijent je pre toga danima bio u komi nakon saobraćajne nesreće.

Nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

 
$bp("Brid_11681273", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});
Svedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, i da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.