Dela će da odgovara za nedela: Vođa navijača koji se iživljavao nad konobarom ide u zatvor?


IZVOR: novosti.rs - 30.04.2019 | 13:09


Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Banjalučaninu Dejanu Kostiću (29) zvanom Dela zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom neovlašteno fotografisanje.

Foto: facebook.com/info.ba

Konobar i Kostić

Odluku o pritvoru će doneti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka. Iz tužilaštva nam je potvrđeno da se Kostić sumnjiči da je dela počinio u periodu od 24. do 26. aprila ove godine na štetu P.P i N.S. iz Banjaluke.

- Pritvor je predložen zbog postajanja osnovane bojazni da bi puštanjem na slobodu mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo – istaknuto je među pritvorskim razlozima.


Kostić je samozvani vođa navijačke grupe "Lešinari". Uhapšen je nakon što se na društvenim mrežama i pojedinim medijima pojavio snimak fizičkog i verbalnog maltretiranja mladića u banjalučkom kafiću "Armando" gđe je 23. aprila došlo do tuče i narušavanja javnog reda i mira zbog čega je Kostić dobio prekršajni nalog. Naknadno se pojavio još jedan snimak u kojem se vidi da, kako se pretpostavlja ponovo Kostić, u automobilu ispituje mladića oko dešavanja sporne večeri u istom kafiću.

- Uhapšeni se sumnjiči da je 24. aprila 2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26. aprila u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka. Policijski službenici su u oba slučaja postupili na osnovu saznanja bez prijava i nastavljaju dalji rad – saopšteno je iz PU Banja Luka.