TENISKE LEGENDE UZ NOLETA: Đoković je brutalno pokraden!


IZVOR: Republika - 08.07.2018 | 08:12


Legendarna američka teniserka Martina Navratilova žestoko je oplela po sudiji Džeku Garneru koji je oštetio Novaka Đokovića na meču osmine finala Vimbldona protiv Kajla Edmunda.

Foto: Tanjug/AP

Đoković je bio ogorčen na sudiju

Đoković je slavio posle preokreta rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Naš teniser je u sedmom gemu četvrtog seta imao dve brejk lopte, 15:40. Novak je odigrao volej posle kojeg je loptica dva puta udarila u polje Edmunda. Britanac je vratio lopticu u polje srpskog tenisera, ali je ona završila u autu. Uz to Britanac je dodirnuo mrežu, a sudija je njemu dodelio poen.

Đoković je žestoko protestovao, ali Garner nije hteo da promeni odluku.

- Dotakao je mrežu pre nego što je loptica pala, a pre toga je ona udarila dva puta o teren. Sudija Garner bi trebalo da bude otpušten - rekla je Navratilova.

Sa njom se složio i Tin Henman.

- Loptica je dva puta odskočila, kontakt reketom sa mrežom, a onda i aut – Edmund je uprkos tome osvojio poen. Odvratno - rekao je Henman.

I slavni trener Patrik Muratoglu je bio ogorčen odlukom sudije da poen dodeli Britancu.

- Greška sudije u stolici u korist Kajla Edmunda, a na štetu Novaka je jedna od tri najveće svih vremena. Bila je to trostruka greška u jednom poenu! Loptica je dva puta odskočila, bio je aut, a Edmund je reketom dodirnuo mrežu. Nekako je dobio poen i na taj način sačuvao brejk loptu -, istakao je Muratoglu.