TO SE ZOVE MAGIJA! Nole IZVEO potez kojim je UTIŠAO ceo Melburn! Fric je ostao BEZ REČI! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 23.01.2024 | 09:29


Đoković pokazao zašto nema konkurenciju u "belom sportu".

Foto: Tanjug/AP
TO SE ZOVE MAGIJA! Nole IZVEO potez kojim je UTIŠAO ceo Melburn! Fric je ostao BEZ REČI! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra meč četvrtfinala Australijan opena protiv Tejlora Frica iz SAD u Melburnu.

Posle dva seta rezultat je 1:1, prvi je dobio vodeći igrač ATP liste u taj-brejku rezultatom 7:6 (7:4), dok se Amerikanac revanširao u drugom i slavio s 6:4.

Pred kraj drugog seta, Nole je izveo jedan od najlepših poteza na turniru, a možda i u karijeri, da bi posle toga stavio prst na usta i okrenuo se ka publici gestikulirajući kako ih je na taj način "umirio".

Pogledajte kako je to izgledalo:

Pobednik ovog duela sastaće se u polufinalu protiv boljeg iz okršaja Italijana Janika Sinera i Andreja Rubljova iz Rusije, a taj meč je na programu posle Novakovog.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

BONUS VIDEO