ALKARAZ ZAVRŠAVA SEZONU?! Španac otkrio ozbiljnost svoje povrede


IZVOR: Republika - 19.10.2023 | 09:30


Novaku Đokoviću se otvara put da bez puno muke ostane najbolji teniser sveta do kraja 2023. godine.

Foto: Tanjug/AP
ALKARAZ ZAVRŠAVA SEZONU?! Španac otkrio ozbiljnost svoje povrede

Karlos Alkaraz šokirao je sve kada je u sredu uveče objavio da neće igrati na turniru u Bazelu. On je na taj način, barem privremeno, odustao od potere za Novakom Đokovićem na prvom mestu ATP liste jer ne da neće igrati za 500 bodova, već će izgubiti i onih 180 osvojenih prošle godine.

Svi su pomislili da mladi Španac kalkuliše kako bi se odmorio i spreman zaigrao na većim turnirima, na mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu na kojima ne brani ništa a Nole čak 2.100 bodova. Međutim, pitanje je da li će se Alkaraz uopšte vraćati na teren do kraja sezone jer je otkrio ozbiljnost povrede koja ga muči.

 

https://www.instagram.com/p/CyjTgL9K03X/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

- Nažalost, neću moći da igram ove godine u Bazelu. Imam problem sa zapaljenjem plantarne fascije u levom stopalu i umor mišića u donjem delu leđa zbog čega mi je bio neophodan tretman da bih mogao da odigram ostatak sezone. Nadam se da se vidimo uskoro - poručio je Alkaraz jasno stavljajući do znanja da ni sam ne zna kada će moći da igra i kada će biti to "uskoro".

Njegovi navijači se nadaju da će se oporaviti do mastersa u Parizu koji počinje 30. oktobra, te da će biti spreman i za Torinu. S druge strane, Novakovi simpatizeri su svesni da bi  on bio u velikoj prednosti zbog izostanka Alkaraza sa terena.

BONUS VIDEO