AGASI OPTIMISTA: Đoković može da osvoji AO, nema razloga da krijemo to!


IZVOR: Republika - 19.01.2018 | 10:43


Trener Novaka Đokovića, Amerikanac Andre Agasi izjavio je da je srpski teniser spreman za teške mečeve po velikoj vrućini na Australijan openu.

Foto: Tanjug/AP

Agasi i Đoković na treningu u Melburnu

Đoković je prva dva meča na turniru u Melburnu protiv Donalda Janga i Gaela Monfisa igrao po velikoj vrućini.

Srbin se na teren vratio posle polugodišnje pauze zbog povrede lakta.

- Oporavak nije nešto zbog čega brinem. Novak je fizičku u izvanrednom stanju i mogućnost oporavka koju poseduje zaista je neverovatna, za razliku od mene kada sam bio igrač. Priroda mu je dala takvo telo, a on ga čini dodatno "efikasnim" tako što ulaže mnogo truda. Granica do koje taj momak može sebe da gura... To je u mojim očima nešto unikatno - rekao je Agasi.

 

 

Američki trener je govorio i o novom načinu servisa Đokovića.

- Ako niste igrali dugo vremena, bilo šta što nije deo vaše igre može predstavljati izazov. Sa novim pokretom prilikom započinjanja poena, u kombinaciji sa pritiskom, velikim mečevima i spomenute pauze - to je bilo pravo vreme da se testira, da se što pre prođe kroz to, a biće samo bolji kako vreme bude odmicalo. Bilo je dovoljno vremena da testira takav servis, da mu postane prirodan. Mislim da će biti sve bolji, ima kapacitet da dodatno napreduje - naveo je Agasi i dodao:

- Kada se vratite na teren, i pored činjenice da je povreda dobrim delom zalečena - ili je barem u toj fazi da pruža minimalnu nelagodnost - određeni mišići nisu bili pod ovakvim naporima po tri, četiri sata uzastopno. Upravo zbog toga je u četvrtak bio odličan dan. Prosto, jer ako se oporavi od svih tih napora, njegovo telo će brže 'pamtiti'". 

Agasi je ponovio da sa Đokovićem sarađuje bez finansijske nadoknade.

- Nemam nikakvu ličnu dobit od saradnje s njim, pa čak ni plaćene troškove, da budem u potpunosti iskren. Ukoliko ne mogu da mu pomognem, spakovaću se i otići. Ali, ako mogu da mu pomognem onda ću to i uraditi. On je znatiželjna duša, neko ko je stalno u poteri za istraživanjem novih stvari kod sebe. On i u ovom delu karijere, posle svega što je postigao, i dalje svakog dana želi da uči i raste, što ja izuzetno poštujem. Opet, potpuno iskreno – ne verujem da sam ja odabrao da budem deo svega ovoga, već verujem da sam "izabran". Takav sam čitavog života, pratim svoje srce i svetlost koja mi ukazuje na puteve u koje bi trebalo da uložim svoju energiju i ja joj veruje - istakao je Agasi.

Đoković je u karijeri šest puta osvojio Australijan open, a Agasi veruje da Srbin može ove godine da stigne do trofeja u Melburnu.

- Može da osvoji turnir, nema razloga da krijemo to. Neko mora da dobije tri seta protiv njega, a to je jako, jako teško - zaključio je Agasi.

Đoković će u subotu igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa.