IVANIŠEVIĆ IZAZVAO ZEMLJOTRES: Hrvat GURNUO PRST U OKO celom svetu zbog Đokovića!


IZVOR: Republika - 09.08.2021 | 16:31


Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević je po zna koji put odgovorio na pitanje "zašto Zapad toliko mrzi najboljeg tenisera sveta".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Goran Ivanišević

 

Ivanišević je u velikom intervjuu za "Večernji list" povodom njegovog prijema u Kući slavnih, govorio o netrpeljivosti madija i javnosti prema Novaku Đokoviću.

- Novak se u vrhu svetskog tenisa pojavio nakon Federera i Nadala, kada su oni već stekli veliki broj navijača. Onda je došao jedan Balkanac i pomrsio im sve račune. Novak govori ono što misli, a to se mnogima ne sviđa. Govori pet jezika, ekstremno je inteligentan, sve ga zanima i ima svoj način života. Nekima se sviđa način na koji se hrani, nekima se ne sviđa, neki se smeju meditaciji kojoj je posvećen, dok on u to u potpunosti veruje. Divim mu se. Gledam ga ujutro kako sat i po vežba jogu, i to na jedan neopisiv, fascinantan način- rekao je Ivanišević za "Večernji".

Foto: Tanjug/AP

 

Novaku mnogi zameraju jer voli da iskaže svoj stav.

- Čini mi se da danas nije poželjno imati svoje mišljenje. Svet bi trebalo da ide prema boljem, ali mi idemo obrnutim smerom. Ako u 21. veku ne možeš da kažeš ono što misliš, to je katastrofa. Novak se ne uklapa u taj zapadni kalup u kojem je sve posloženo, a on dođe s Balkana na kojem ništa nije posloženo i pokori ih sve. Ubio je sve što su oni dosad radili i postao najbolji teniser svih vremena. To će uskoro i statistički dokazati i naravno da ga mnogi zbog toga ne vole.