ĆUTAO JE GODINAMA: Pobedio je Nadala na Rolan Garosu, povukao se zbog mononukleoze - a prava istina je jeziva!


IZVOR: Republika - 05.07.2020 | 10:55


Nekadašnji švedski teniser Robin Soderling šokirao je priznanjem. Soderlinga svet "belog sporta" pamti kao prvog igrača koji je na Rolan Garosu pobedio Rafaela Nadala.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Robin Soderling

Potom se desio neshvatljiv odlazak u penziju 2015. godine, a kao razlog za to navedena je mononukleoza. 

Međutim, to je samo bilo zvanično objašnjenje zašto je Soderling završio sa tenisom u 31. godini, jer je sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske u nedelju otkrio svoje stvarne strahove koji su ga "odaljili" sa terena.

- Imao sam stalnu anksioznost, izjedalo me je iznutra. Sedeo sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha- rekao je Soderling.

Sve je počelo 2009. godine kada je odigrao dva uzastopna finala Rolan Garosa, uspeh je povećavao pritisak. U julu 2011. godine, nakon što je u Švedskoj savladao Davida Ferera, odvezao se u Monte Karlo i počeo je da pada u "crnu rupu bez dna."

- Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih ulazio u paniku kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku- rekao je Soderling i dodao:

- Došao sam do toga da sam išao na Gugl da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želeo da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu.

Šveđanin je pre deset godina bio 4. teniser sveta, u karijeri je osvojio 10 titula, ali nijedan Gren slem. Dva puta je igrao finale Rolan Garosa, a bio je i učesnik četvrtfinala na Vimbldonu i US Openu.