Svetska teniska elita dolazi u Zadar: Zverev potvrdio učešće na "Adria Turu" u Hrvatskoj!


IZVOR: Republika - 14.06.2020 | 15:01


Nemački teniski as Aleksandar Zverev igraće na "Adria Turu”, koji se od 19. do 21. juna održava na zadarskom SC "Višnjik”, objavili su danas organizatori.

Foto: Starsport

Nenad Zimonjić - Aleksandar Zverev - Dominik Tim - Novak Đoković

Sedmi igrač sveta tako će se pridružiti Novaku Đokoviću, Marinu Čiliću i Borni Ćoriću na teniskom mega spektaklu idućeg vikenda. Organizator humanitarno-sportskog "Adria Tura” upravo je Novak Đoković, a suorganizator turnira u Zadru je Hrvatski teniski savez.

Zadarski Tur počinje u petak 19. juna, svečanim otvaranjem u 17 časova, a zatim sledi egzibicija Novaka Đokovića i zvezda Tura (17.30), te žreb u 19 časova.

Subotnji teniski program počinje u podne egzibicionim mečom između Done Vekić i Olge Danilović, a nastavlja se prvim delom programa, koji počinje u 14 časova i drugim, sa početkom u 19 časova.

Nedeljni tenis počinje u 14 časova, a finale je na rasporedu u 20 časova.

"Adria Tur" nastao je na inicijativu Novaka Đokovića sa željom da se promovišu sport, pozitivne vrednosti i fer-plej, ali i da se sakupe sredstva za one kojima je pomoć potrebna.

Foto: Starsport

Novak Đoković i Aleksandar Zverev

Deo sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obeležiće i bogat muzički program u kojem će nastupiti Džiboni, Petar Grašo, te koncert iznenađenja.