"Istina je, lečio sam Novaka Đokovića!"


IZVOR: informer.rs - 02.06.2020 | 15:28


Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, doktor Branimir Nestorović, otkrio je da je najbolji teniser sveta Novak Đoković bio njegov pacijent.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dve godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: "Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema." Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga lečio- rekao je Nestorović.

On je istakao da je lečenje bilo uspešno i da je sa Novakom i dalje u kontaktu.

- Kad lečenje nije uspešno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš pre neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželeo se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati- rekao je Nestorović.

Srpski pedijatar je prokomentarisao i novi Novakov način ishrane i tom prilikom ga uporedio sa čuvenim naučnikom Nikolom Teslom.

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Branimir Nestorović

- Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i belančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegova način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla- istakao je Nestorović.

Podsetimo, doktor Branimir Nestorović je pedijatar, pulmolog i alergolog, dugogodišnji profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i načelnik odeljenja pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike Tiršova u Beogradu. Poslednjih meseci je u centru pažnje zbog stavova o epidemiji virusa COVID 19 i u više navrata se našao na meti javnosti.