ODBOJKAŠICE SRBIJE: Spremne smo za Japanke!


IZVOR: Republika - 14.05.2018 | 15:37


Drugi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Branko Kovačević izjavio je da je naš nacionalni tim favorit protiv Japana na početku Lige nacija favorit.

Foto: ossrb.org

Odbojkašice Srbije spremne za Ligu nacija

- Neki 'renking' igrača i cele reprezentacije nameće nam ulogu favorita. Ipak, u ovoj utakmici želimo da vidimo gde smo i u kakvoj formi - rekao je Kovačević i dodao:

- Bilo je malo vremena za treninge i dve pripremne utakmice s Bugarskom nisu mogle da daju pravu sliku nivoa forme. Mi želimo da iz utakmice u utakmicu podižemo formu. Naravno, to nas ne oslobodja odgovornosti za rezultate. Verujem da su i druge ekipe u sličnoj situaciji, osim Japanki, koje su imale vremena od početka aprila za uigravanje.

Srbija će u utorak igrati protiv Japana u brazilskoj Barueri.

Primač reprezentacije Brankica Mihajlović rekla je da ekipa i dalje oseća blagi umor od puta.

- Igrale smo mnogo utakmica s njima, poznajemo ih dobro, igraju dosta brzo, niske su i otuda i dobra odbrana. Uvek smo završavali mečeve s njima u pet setova, ali verujem da imamo nešto kvalitetniju ekipu ove godine i da to možemo ranije da rešimo - izjavila je Mihajlovićeva.

Srednji bloker Stefana Veljković kazala je da očekuje tešku utakmicu.

- Naporno je posle dugih sezona, koje su nedavno završene... Neke igračice su imale možda više slobodnog vremena, ali to je raskorak u formama. Mi se prvi put nalazimo u takvoj situaciji, ali ajde da kažemo, ovo nam je priprema za taj fajnal-siks. Protiv Japana ne očekujemo našu najbolju igru, one imaju kvaliteta, borbene su, ali nadam se pobedi - rekla je Veljkovićeva.