BIBIĆ NAKON OSVOJENE MEDALJE: "Bronzu posvećujem Srbiji i Novom Pazaru!"


IZVOR: Republika - 05.03.2023 | 19:22


Srbin se oglasio nakon velikog uspeha.

Foto: Starsport
BIBIĆ NAKON OSVOJENE MEDALJE: "Bronzu posvećujem Srbiji i Novom Pazaru!"

Srpski atletičar Elzan Bibić je osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, u trci na 3.000 metara, čime je po prvi put u karijeri osvojio neko odličje na najvećim takmičenjima.

Sjajno se momak iz Novog Pazara držao od samog početka trke, bio je konstantno među najboljom šestoricom, a onda se, zajedno sa Ingebrigsenom i Mehalom odlepio u poslednjih 800 metara. 

- Mogu reći da je u jednu ruku ovo iznenađenje jer baš i nisam očekivao ovo treće mesto s obzirom da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač i drago mi je da sam među tri najbolja jer su sve ovo odlični i iskusni trkači. Ovom prilikom želim da se zahvalim i pružim podršku Turskoj koju je zadesio zemljotres. Medalju pre svega posvećujem sebi, svom timu i ljudima, a onda i mojoj zemlji Srbij i mom gradu Novom Pazaru - rekao je Bibić.

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Naš atletičar nije uspeo da isprati ritam prve dvojice, koji su sjajno trčali do samog kraja, Bibić je za razliku od njih malo pao, ali je na kraju uspeo da sačuva treću poziciju i stigne do bronzane medalje.

Do zlata je došao Norvežanin Jakob Ingebrigsen, koji je oborio nacionalni rekord, pošto je stazu prešao za 7.40.32 minuta, drugoplasirani je bio Španac Adel Mehal sa 7.41.75, dok je naš Bibić stazu prešao za 7.44.03, čime je stigao do neverovatnog uspeha.

BONUS VIDEO: