CRNA SUBOTA SRPSKE ATLETIKE: Naši takmičari bez uspeha na SP u Areni!


IZVOR: Milan Zdravković - 20.03.2022 | 05:45


Srpski atletičari i atletičarke nisu se proslavili drugog dana takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Najbliža medalji bila je naša najmlađa takmičarka Angelina Topić (16), koja je u finalu skoka uvis završila na devetoj poziciji s preskočenih 188 centimetara.

Foto: Starsport
CRNA SUBOTA SRPSKE ATLETIKE: Naši takmičari bez uspeha na SP u Areni!

Ćerka legendarnog Dragutina Topića je na visini od 192 centimetra tri puta rušila lestvicu i završila takmičenje na devetom mestu.

- Početna visina je bila visoka, ali kako je bilo meni tako i ostalima i mislim da sam se snašla. Da je moglo da bude bolje, moglo je, ali ja sam prezadovoljna. Drago mi je što sam uopšte mogla da budem u konkurenciji i ovo je veliko iskustvo za mene. Mama i tata su mi dali savete da se samo nasmejem i skočim. Nisam mogla da zamislim sebe 2017, kada sam bila na tribinama i navijala za reprezentaciju, da ću se pet godina kasnije nalaziti u istoj. Očekujem zlato od Španovićke i za to navijam - poručila je Angelina.

Sprinterka Anja Lukić nije uspela da se kvalifikuje u polufinale trke na 60 metara s preponama. Ona je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi stigla na cilj kao četvrta u vremenu 8,25 sekundi.

- Nisam zadovoljna zato što sam očekivala da trčim negde u vremenu svog ličnog rekorda. Želela sam u polufinale. Nije to toliko loš rezultat, ali očekivala sam više. Atmosfera je sjajna i organizacija je odlična, drago mi je da sam učestvovala. Pogotovo pred svojom publikom, na domaćem terenu - poručila je Lukićeva.

Ni Aleksa Kijanović nije uspeo da prođe dalje na 60 metara kod muškaraca pošto je u prvoj kvalifikacionoj grupi bio peti u vremenu od 6,80 sekundi.

- Nisam zadovoljan plasmanom. Prvi start je bio mnogo bolji, kasnije sam promašio i jurio ostale, međutim, nije bilo tako lako da ih stignem i u poslednja tri-četiri metra sam osetio bol u zadnjoj loži, koji sam osetio i na mitingu u Areni. S obzirom na sve, ja sam zadovoljan, nadao sam se lošijem rezultatu ostalih takmičara, pa da prođem, ali su oni vrhunski trčali. Da sam bio skroz fit, mogao sam do polufinala - istakao je Kijanović.

Foto: Starsport

Asmir Kolašinac

 

Elzan Bibić je odustao od učešća u kvalifikacijama na 1.500 metara, dok je u finalu bacanja kugle kasno sinoć nastupao Asmir Kolašinac.

 

BONUS VIDEO: