NAJBOLJA IKADA ISPROZIVALA RUKOMETAŠICE SRBIJE: Kukavice, razočarana sam!


IZVOR: Republika - 09.12.2020 | 11:43


Najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić teško je podnela eliminaciju Srbije sa Evropskog prvenstva već posle prvog kruga takmičenja.

Foto: WEHF

Rukometašice Srbije na duelu sa Mađarskom

Izabranice Ljubomira Obradovića su najpre srušile svetskog šampiona, selekciju Holandije (29:25), a onda doživele poraze od Mađarske (26:38) i Hrvatske (24:25).

Protiv Hrvatica u utorak uveče je u poslednjih 15 minuta postignut samo jedan gol, a da je iskorišćen poslednji napad za izjednačenje, Srbija bi prošla u drugu fazu sa čak tri preneta boda.

- Ja mislim da smo mi same sebe pobedile. Delovalo je kao da njima 'gori'. Mi smo kukavički odigrali, da izvinu igračice i stručni štab. Puno tehničkih grešaka, promašenih sedmeraca... Očekivala sam da će proraditi naš inat, ali sam mnogo razočarana - rekla je Ceca Kitić u jutarnjem programu RTS-a.

"Imale su iste uslove kao ostale ekipe, korona, hotel... Možda je falila Andrea Lekić, ali je Hrvatska zasluženo pobedila", dodala je proslavljena rukometašica.

- Nemoguće je da za 11 minuta ne uputimo šut i da u drugom delu damo samo jedan gol spolja. Ovo je dosta kvalitetna i homogena ekipa. Sa Andreom i Draganom Cvijić možemo da igramo na visokom nivou. Verujem u ovu ekipu - optimista je Svetlana Kitić kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju.

Foto: youtube.com/N1

Smetaju joj uslovi pod kojim se igra rukomet u godini pandemije koronavirusa.

P- itanje je da li treba igrati rukomet u ovim uslovima, bez pripreme, bez treninga, bez publike! Sve je ovo jako čudno. Nikad nisam igrala pred praznim tribinama, meni su motiv davali i moji i protivnički navijači - istakla je Ceca Kitić.