NOVAK TAMO GDE PRIPADA: Jaka konkurencija! Đoković je do danas bio u drugoj kategoriji srpskih sportista!


IZVOR: Republika - 07.12.2018 | 16:11


Održana je sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije kojom je predsedavao predsednik Božidar Maljković. Članovi Izvršnog odbora usvojili su nove liste kategorisanih sportista u okviru programa "Tokio 2020" i "Razvojnog programa" Olimpijskog komiteta Srbije. Pošto se kategorisanje sprovodi na osnovu ostvarenih rezultata u minulom periodu, u prvoj kategoriji se sada nalazi i Novak Đoković, nakon povratka na prvo mesto na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

Svetski broj 1

On je prvi deo godine proveo u drugoj kategoriji, jer je na svetskom rangiranju bio u značajno lošijoj poziciji usled šestoomesečnog odsustva zbog povrede, potom i operacije lakta.

Uz njega, i rvač Mihail Kajala prešao je u prvu kategoriju, i to iz treće, a na osnovu 3. mesta na Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.

Za 21. decembar zakazano je obeležavanje Dana Olimpijskog komiteta Srbije i proglašenje najuspešnijih sportista, ekipa i trenera u 2018. godini u izboru OKS. Svečanost će se održati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Na osnovu rezultata na Olimpijskim igrama mladih, strelac Aleksa Mitrović je po osvajanju bronzane medalje ušao u prvu, a gimnastičar Vlada Raković nakon šestog mesta u drugu kategoriju Razvojnog programa.

 

Mladi bokseri Srbije ostvarili su odlične rezultate na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji.  Semiz Aličić osvojio je zlatnu medalju i ušao u prvu kategoriju Razvojnog programa. Nina Stajković, osvojila je srebrnu medalju, a Omer Ametović i Ognjen Đurđev bronze, pa se sada nalaze u drugoj kategoriji Razvojnog programa.

Ono što raduje je da prva kategorija olimpijskog programa nikada nije bila brojnija.