Vučević: Drago mi je što će Budućnost igrati Evroligu, iako je pobedila tim koji volim


IZVOR: Republika - 15.06.2018 | 20:41


Košarkaš Orlanda Nikola Vučević izjavio je da mu je drago što je Igor Kokoškov postao novi trener Finiks Sansa.

Foto: Tanjug/AP

Vučević je prošle sezone blistao u ekipi Orlanda

Kokoškov i Vučević su sarađivali 2015. godine kada je srpski trener bio u stručnom štabu Orlanda.

- On je moj prijatelj. Imam veliko poštovanje za njega. Igor je veliki poznavalac košarke, ima je u malom prstu. Zna kako da se postavi prema igračima i to je mnogo bitno. Drago mi je što je postao trener Finiksa, on to zaslužuje. Pravi je izbor za trenera i verujem da će uspeti u Finiksu. Želim mu sve najbolje - kazao je Vučević za crnogorske medije.

On je istakao da se rado seća pobede nad ekipom Partizana u sezoni 2011/2012. kada je nastupao za Budućnost. On je tada tri meseca igrao za Budućnost.

- Kao veliki navijač Crvene zvezde imao sam veliki motiv protiv Partizana, tadašnjeg Evroligaša. Pamtim aplauz pune dvorane u Podgorici kojim sam ispraćen u NBA na tom meču, jer se unapred znalo da će to biti poslednja utakmica u "plavom". Tako je ta pobeda bitnija za mene od svih do sada - rekao je Vučević.

On je rekao da je zadovoljan uspesima ekipe Budućnosti, koja je osvojila ABA ligu.

- Iako je u finalu Budućnost pobedila klub za koji navijam – Crvenu zvezdu, izuzetno mi je drago zbog uspeha Podgoričana. Znam koliko su napredovali organizaciono, ulagali u kontinuitetu poslednjih godina. Evroliga će biti velika prilika za Budućnost - naveo je on.

Vučević neće igrati za Crnu Goru u kvalifikacijama za SP.

- Iskreno, mislim da ovaj sistem takmičenja koji je napravljen od strane FIBA ne odgovara nikome. Mislim da je to komplikovano za sve saveze, selektore - ko može da se odazove, a ko ne. Taj sistem barem za sada ne pokazuje dobre rezultate - rekao je Vučević.