ŠOK! NBA LIGA VEČNO SUSPENDOVALA BRATA JOKIĆEVOG SAIGRAČA! Nedozvoljeno se kladio na svoj tim!


IZVOR: Republika/ O.J. - 17.04.2024 | 18:52


Nema mesta ovome kod sportista.

Foto: Vikipedija
ŠOK! NBA LIGA VEČNO SUSPENDOVALA BRATA JOKIĆEVOG SAIGRAČA! Nedozvoljeno se kladio na svoj tim!

Pozajmljeni košarkaš Toronto Raptorsa, Džontaj Porter, nedavno je dobio doživotnu zabranu igranja u NBA ligi, a razlog za ovu najstrožu kaznu bio je otkriven u njegovim aktivnostima van terena. Kako je saopšteno iz NBA lige, Amerikanac je otkrio poverljive informacije sportskim kladioničarima, što je dovelo do toga da mu bude izrečena najveća i najstroža moguća kazna. Ova situacija je šokirala mnoge ljubitelje košarke i pokrenula brojne rasprave o posledicama koje ovakvo ponašanje može imati na integritet sporta.


Prema saopštenju NBA lige, istraga je otkrila da je Džontaj Porter postavio čak 13 opklada na tamošnje utakmice koristeći nalog saradnika, a ove aktivnosti su se odvijale u periodu od januara do marta. Ova saznanja su izazvala ogorčenje među ljubiteljima košarke, ali su takođe istakla važnost rigoroznih mera i nadzora nad sportskim klađenjem kako bi se očuvala čast i integritet takmičenja.
Džontaj Porter je bio deo ekipe Toronto Raptorsa, čiji je trener srpski stručnjak Darko Rajaković, dok je zanimljiva činjenica i to da je Džontaj rođeni brat Majkla Portera Džuniora, koji igra u Denveru sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem.

Ovakav slučaj takođe je pokrenuo diskusiju o merama koje treba preduzeti kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti i ojačao nadzor nad aktivnostima sportskog klađenja među sportistima.

BONUS VIDEO: