"REPUBLIKA" SAZNAJE! ZVEZDA MERIDIANBET NAŠLA NOVOG TRENERA?! Evo ko će ZAMENITI Ivanovića na klupi crveno-belih!


IZVOR: Republika - 21.10.2023 | 20:15


Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet rastao se sa iskusnim Duškom Ivanovićem.

Foto: Starsport
"REPUBLIKA" SAZNAJE! ZVEZDA MERIDIANBET NAŠLA NOVOG TRENERA?! Evo ko će ZAMENITI Ivanovića na klupi crveno-belih!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da je Zvezda Meridianbet uručila otkaz Dušku Ivanoviću, posle serije vezanih poraza u Evroligi.

Šampion Srbije je ekspresno pronašao zamenu, a kako "Republika" saznaje, kao prvi pik figurira Serđo Skariolo!

Prekaljeni "trenerski vuk" je do početka ove sezone predvodio italijanski Virtus, s kojim je izborio ulazak u najelitniji klupski rang, da bi potom doživeo fijasko na kormilu reprezentacije Španije, na nedavnom Mundobasketu u Manili, kada je branilac titule ispao već u drugom delu grupne faze, porazom od Kanade.

Foto: Starsport

 

 

Više puta se Italijan povezivao s Crvenom zvezdom Meridianbet prethodnih sezona, ali je izbor pao na Duška Ivanovića, koji je na početku svog mandata beležio blistave rezultate.

Osim Skariola, kandidati za novog trenera crveno-belih su Grk Joanis Sferopulos, koji se i ranije dovodio u vezu s Zvezdom Meridianbet, potom su na listi želja još bivši strateg Barselone Šarunas Jasikevičijus, ljubimac delija Dejan Radonjić koji je bez angažmana od odlaska iz grčkog Panatinaikosa...

Klub s Malog Kalemegdana je novi ciklus Evrolige otvorio pobedom nad Asvelom iz Vilerbana u Beogradu, a potom izgubio u Kaunasu od Žalgirisa, kod kuće od Monaka, a potom i u Bolonji od Virtusa.

Bio je to razlog za kraj saradnje sa Duškom Ivanovićem, kome je Zvezda Meridianbet poželela sve najlepše u daljoj trenerskoj karijeri. 

 

 

BONUS VIDEO