SJAJNE VESTI IZ MANILE: Simaniću svakog dana vade po kopču, počeo je da se kreće!


IZVOR: Republika - 08.09.2023 | 17:35


"Obilaze ga svakodnevno dva fizioterapeuta naše reprezentacije".

Foto: Starsport
SJAJNE VESTI IZ MANILE: Simaniću svakog dana vade po kopču, počeo je da se kreće!

Reprezenativac Srbije Boriša Simanić oporavlja se nakon teške povrede koju je doživeo tokom meča grupne faze sa Južnim Sudanom na Svetskom prvenstvu u Manili. Krilni centar "orlova" nakon dobijenog udarca u jednom duelu sa Nunijem Omotom doživeo je obilno krvarenje, a potom usled kopmplikacija i operacije izgubio je bubreg. Situacija je u jednog trenutku bila kritična, međutim, izgleda da se njegovo stanje iz dana u dan popravlja.

Sjajne vesti iz Manile saopštio je Marin Sedlaček, stručni konsultant "Sportkluba".

- Boriša je sve bolje. Obilaze ga svakodnevno dva fizioterapeuta naše reprezentacije. Jedan od njih je Dušan Popović, koji inače radi i u bolnici i može da mu pomogne. Svaki dan kada ga vide Boriši skidaju po jednu kopču. Izvađene su mu cevčice iz nosa. Boriša je svakog dana sve bolje i bolje, kreće se - rekao je Marin Sedlaček i obradovao navijače širom sveta.

Boriša Simanić, reprezentacivac Srbije i košarkaš španske Saragose, iz bolničke postelje gledaće i finalni meč između Srbije i Nemačke i biti najveći navijač i podrška svojim saigračima iz nacionalnog tima u borbi za zlatnu medalju.

Podsetimo, "orlovi" su u polufinalu Mundobasketa eliminisali Kanadu rezultatom 95:86, dok su "panceri" savladali Sjedinjene Američke Države sa 113:111.

BONUS VIDEO