KONAČNO KRAJ SAGE: Nikola Mirotić ima NOVI klub! Nosiće CRVENO-BELI dres!


IZVOR: Republika - 30.07.2023 | 16:38


Izgleda da je postignut dogovor.

Foto: Starsport
KONAČNO KRAJ SAGE: Nikola Mirotić ima NOVI klub! Nosiće CRVENO-BELI dres!

Nikola Mirotić postaće novi košarkaš Armanija iz Milana.

Kako javljaju italijanski mediji, sjajni krilni centar prihvatio je čak 60 posto manju platu nego što mu je nuđena u Partizanu.

Celo leto traje saga oko budućnosti Mirotića, uzburkana je košarkaška javnost, posebno u Srbiji, a izgleda da je svemu konačno došao kraj.

Nakon što je odjavio crno-bele, i time izazvao reakciju javnosti kakva nije zapamćena, Mirotić se nije više oglašavao na temu svoje budućnosti.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

 

Izgleda da finansijski aspekat nije igrao presudnu ulogu, već da jednostavno nije želeo da bude etiketiran od strane bilo koga u zemlji koju voli, i za čiji je narod uradio mnogo toga kroz humanitarne akcije.

Podsetimo Barselona je Mirotiću uručila otkaz, dve godine pre kraja ugovora, zbog čega će Nikola pravdu potražiti na sudu.

Mirotić je u Kataloniju stigao 2019. godine kada se vratio iz NBA. U međuvremenu je sa tim timom osvojio Kup Kralja i špansko prvenstvo 2021. i 2023. godine, a bio je i MVP tog takmičenja, kao i Evrolige 2022. godine.

Nikola je prošlu sezonu u Evroligi završio sa 15,4 poena te 4,3 skoka i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu

Nekadašnji španski reprezentativac crnogorskih korena profesionalnu karijeru počeo je u Real Madridu, a onda je nastupao i za Čikago, Nju Orleans, Milvoki i pomenutu Barselonu.

BONUS VIDEO