ŽELJKO I DALJE U NEVERICI: Bili su pametniji, faulirali smo najboljeg šutera penala


IZVOR: Republika - 13.12.2022 | 22:49


Strateg crno-belih surovo iskren posle poraza u Francuskoj.

Foto: Starsport
ŽELJKO I DALJE U NEVERICI: Bili su pametniji, faulirali smo najboljeg šutera penala

Košarkaši Partizana doživeli su peti vezani poraz u Evroligi, a ukupno sedmi na poslednjih osam mečeva.

Crno-beli su ovog puta položili oružje pred Asvelom, kome su gostovali u 13. kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Posle utakmice je Željko Obradović na konferenciji za medije objasnio šta se desilo u samoj završnici duela.

- Faulirali smo najboljeg šutera penala, onda smo hteli da postignemo poene posle tajmauta, ali smo izgubili loptu, nismo ni šutnuli. Desilo se to i pre dve noći, isto nismo šutnuli na kraju. Moj tim je mogao da dobije ovo, ali to nije dovoljno, borio se, pokušavao. Ovo se dešava iz meča u meč, već sedam-osam utakmica. Svaka čast Asvelu, jer moram to da uradim. Imali su više sreće ili su bili pametniji, na kraju su pobedili - rekao je Žoc okupljenim novinarima.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Igrač utakmice bio je fantastični Nando De Kolo, za koga je Obradović imao samo reči hvale.

On je jedan od najboljih igrača u poslednjih deset godina. Odigrao je neverovatnu utakmicu večeras. Svaka mu čast za celu karijeru, ali i ovaj meč večeras - zaključio je Željko.

Podsetimo, novom neuspehu crno-belih "kumovala" je očajna završnica i velika greška Joanisa Papapetrua, koji je neplanirano faulirao Nanda De Koloa na devet sekundi pre kraja meča, pri nerešenom rezultatu. Iskusni Francuz je realizovao dva poklon bacanja, pa je domaći sastav poveo sa 89:87, što se ispostavilo kao ključno.

Potom crno-beli nisu realizovali poslednji napad, jer je Džejms Naneli izgubio loptu. Posle toga je Džona Metjuz fauliran i više nije bilo povratka za "Parni valjak".

Posle meča u Francuskoj, Partizan ima skor 4-9 i nastavio je da tone ka dnu tabele, dok je Asvel drugom vezanom pobedom stigao do 5-8. (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-42527-42914"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO