PARTIZAN VRAĆA EVROLIGU NAVIJAČIMA! "Arena" će opet biti crno-bela, kao pre OSAM godina: Bogdan, Bertans, Lovernj i ekipa u PAKLENOJ atmosferi! (VIDEO)


IZVOR: Žarko Sokić - 18.10.2022 | 13:05


Oproštaj je bio za pamćenje, ostvarena je pobeda protiv litvanskog velikana.

Foto: printscreen/youtube
PARTIZAN VRAĆA EVROLIGU NAVIJAČIMA! "Arena" će opet biti crno-bela, kao pre OSAM godina: Bogdan, Bertans, Lovernj i ekipa u PAKLENOJ atmosferi! (VIDEO)

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 dočekuju Olimpiju iz Milana u trećem kolu Evrolige.

Crno-beli su u prve dve utakmice upisali isto toliko poraza, pa su sada pod imperativom pobede. Alba je savladala četu Željka Obradovića u Berlinu rezultatom 100:84, dok je Baskonija, u triler meču, posle produžetka bila bolja sa 103:96 i pored toga što je Partizan imao pobedu u džepu u samoj završnici. 

Protivnik je Olimpija iz Milana koja u prve dve utakmice ima polovičan učinak - pobedu protiv Asvela u gostima (69:62) i poraz od Albe posle produžetka u Italiji (74:80).

Gde možete gledati meč Partizana i Olimpije iz Milana pročitajte OVDE, a sećate li se poslednjeg evroligaškog meča crno-belih u Beogradu?

Susret top 16 faze između Partizana i Žalgirisa odigran je četvrtog aprila 2014. godine, a crno-beli su ga rešili u svoju korist rezultatom 77:67. Partizan je takmičenje završio upravo u top 16 fazi uz skor od četiri pobede i 10 poraza, a i pored toga što crno-beli nisu imali priliku da prođu u narednu rundu, "Grobari" su napravili atmosferu za pamćenje u beogradskoj "Areni". 

Kao da su navijači Partizana znali da ih čeka duga pauza bez evroligaških mečeva, pa su se potrudili da se oproste u stilu. Što se samog meča tiče, Partizan je predvodio Davis Bertans sa 17 poena i 10 skokova, dok je Milenko Tepić imao 14 poena. Dvocifreni učinak ostvarili su još Žofri Lovernj sa 11 i Nikola Milutinov sa 10 poena, a na terenu je bio i Bogdan Bogdanović koji je postigao samo dva poena.

Košarkaši Partizana odigrali su još jedan meč posle ovog, izgubili su od Galatasaraja u gostima, ali je oproštaj od Evrolige u Beogradu bio baš protiv Žalgirisa.

Tada su u sastavu crno-belih bili: Tepić, Lovernj, Pavlović, Dalo, Milutinov, Bogdanović, Gagić, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans.

Šta nas sada očekuje? Nema sumnje puno uzbuđenja i nova atmosfera za pamćenje, a crno-beli deo javnosti veruje i nova pobeda, prva posle osam godina čekanja!

Koje je vaše mišljenje, da li će Partizan slaviti protiv Olimpije iz Milana?

BONUS VIDEO