KO ZNA, ZNA: Pre osam godina je obelodanio svoju najveću životnu želju, a sada je konačno i ostvario - kompletan svet može samo da mu se divi!


IZVOR: Republika - 03.06.2022 | 06:59


Odavno se zna da je vrhunski igrač, tokom profesionalne karijere ostvario je sve što se moglo ostvaritim ali se tu ne zaustavlja...

Foto: Tanjug/AP
KO ZNA, ZNA: Pre osam godina je obelodanio svoju najveću životnu želju, a sada je konačno i ostvario - kompletan svet može samo da mu se divi!

Ima 37 godina, četiri puta je u dosadašnjoj karijeri osvajao titulu u NBA ligi, isto toliko puta bio je proglašavan najkorisnijim igračem kako celokupne NBA lige, tako i plej-ofa. Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvajao je najsjajnija odličja kako na Olimpijskim igrama, tako i na Svetskim prvenstvima. Uz sve navedeno tokom dosadašnje, gotovo dvadesetogodišnje karijere prigrlio je mnošvo ličnih priznanja.

U pitanju je svakako živa ikona igre pod obručima, Lebron Džejms.

I pored svega navedenog, još davne 2014. godine u jednom intervjuu, Lebron Džejms je istakao:

- Želim da maksimiziram svoj posao. I ako slučajno uspem u tome, ako budem sportista od milijardu dolara... Oh, moj Bože, ja ću biti uzbuđen.

Ono što je tada istakao, konačno mu se i ostvarilo.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

 

Naime, kako prenosi "Forbs", zvezda Los Anđeles Lejkersa, stigla je do neverovatnih 1,2 milijarde dolara zarade. Od te cifre nisu odbojeni porezi, ali je svakako u pitanju brojka od koje se običnom čoveku može zavrteti u glavi.

Prema navodima, Lebron Džejms je tokom dosadašnje profesionalne karijere inkasirao 383.000.000 dolara, a od ostalih poslovnih poduhvata i reklamnih prihoda zaradio je još gotovo 900 miliona "zelenih novčanica"

Prema izveštaju "Forbsa", možda i najbolji košarkaš današnjice, ostvario je prilične finansijske dobitke kako ugovorima, tako i deoničarskim ulaganjima u kompanije "Najk", "AT&T", "PepsiCo" i "Walmart".

Takođe, jedan od prilično isplativih finansijskih ulaganja jeste filmski i TV studio "SpringHill Entertainment" čija se vrednost procenjuje na oko 300 miliona dolara.

Potpuno je jasno, ko zna, zna.

 

BONUS VIDEO: