ZAVIDI MU: Kari Pešić LJUBOMORAN na Piksija, evo šta mu fali!


IZVOR: Republika - 23.11.2021 | 12:32


Zanimljiva izjava selektora košarkaške reprezentacija Srbije Svetislava Pešića.

Foto: pritnscreen/KSS
ZAVIDI MU: Kari Pešić LJUBOMORAN na Piksija, evo šta mu fali!

Svetislav Pešić je otkrio da zavidi kolegi iz fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju.

Vrlo je važno, a možda ne znate, naš selektor Piksi ima sve igrače na raspolaganju. I svi igrači koje je pozvao su došli - rekao Pešić i dodao:

- Pre izvesnog vremena kada su odnosi u evropskoj košarci bili takvi kao sada u fudbalu, kao i kada sam bio selektor, tada igrači koji nisu dosli, a pozvani su, klubovi su bili kažnjavani. Oduzimani su bodovi, novčane kazne. Sada je sve na dobrovoljnoj bazi.

Pešić ne može da računa na košarkaše iz Evrolige i NBA lige, pa će Srbija u sledećem sastavu nastupati u prvim mečevima kvalifikacija za SP.

Sa provobitnog spiska od 24 igrača, na prvi trening su stigli Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Nikola Rebić (Miteldojčer), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković (Crvena zvezda), Nikola Jović (Mega), Nikola Ðurišić (Mega) i Marko Jagodić Kuridža (Budućnost).

Selektor je rekao da su Filip Petrušev, Vasilije Micić i Nemanja Nedović pokazali intersovanje da igraju drugi meč kvalifikacija protiv Belgije, ali je mnogo ogrančavajući okolnosti i da će sve to rešavati kada dođe vreme.

BONUS VIDEO: