BOBI DOMINIRAO, ORLOVI POBEDILI: Srbija bolja od Meksika u generalnoj probi pred POHOD NA OI!


IZVOR: Republika - 23.06.2021 | 19:45


Košarkaška reprezentacija Srbije je odigrala poslednji meč pred olimpijski kvalifikacioni turnir protiv selekcije Meksika i slavila rezultatom 81:77.

Foto: Kss.rs

Srbija - Meksiko

Košarkaši Meksika su bolje ušli u meč, tokom prvog kvartala su bili konstantno u vođstvu, pre svega zahvaljujući šutu sa dostance, pa su posle prvog perioda imali četiri poena prednosti 17:21.

Iako je u većem delu prvog poluvremena bila u minusu, serijom u finišu druge deonice Srbija na odmor odlazi sa prednošću 45:43, naviše zahvaljujući srpskom gorostasu Bobanu Marjanoviću!

Naši košarkaši su u potpunosti uspeli da zatvore protivnike u trećem kvartalu, Marjanović je nastavio sa sjajnom partijom, ali Meksikanci sa serijom 10:0 uspevaju da smanje prednost izabranika Igora Kokoškova i posle treće četvrtine stignu na samo šest poena zaostatka 63:57.

 

 

Raspucali su se "orlovi" u poslednjoj četvrtini, igralo se u serijama, mogla je razlika da ubedljivija, ali ono što je najbitnije je da Srbija ide u dobrom raspoloženju u pohod na Tokio.

Najefikasniji u našem timu je bio Boban Marjanović sa 20 poena i 9 skokova, Jović je dodao 8, a Dobrić 7 poena. U poraženom timu Mendes je postigao 18.

Ovo je bila poslednja provera "orlova" za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre čiji su domaćini od 29. juna do 4. jula.