KAKVA ZAVRZLAMA: Zašto Miroslav Raduljica nije na spisku Kokoškova?


IZVOR: mozzartsport - 07.11.2020 | 16:20


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Igor Kokoškov, objavio je spisak bez Miroslava Raduljice, ali je srpski centar imao veliku želju da bude sa reprezentacijom u predstojećim mečevima.

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Raduljica

Raduljica je razgovarao sa selektorom, ali bi problem mogao da nastane prilikom povratka u Kinu.

– Kao uvek, imao sam želju da dođem i igram za nacionalni tim. Razgovarao sam sa selektorom. Ali, zdravstvena situacija u svetu stvara velika ograničenja prilikom putovanja. Kina će tokom "prozora" napraviti čak mesec dana pauze u šampionatu. Međutim, problem bi mogao da bude povratak, odnosno novi dvonedeljni odlazak u karantin po ulasku u Kinu, a znate šta sve to nosi u jeku sezone, od pauze od bilo kakvih ozbiljnih fizičkih aktivnosti, serije propuštenih utakmica za tim, novog hvatanja ritma- rekao je Raduljica za "Mozzartsport".

Srpski košarkaš je na početku sezone već prošao kroz slične stvari.

Foto: Starsport

– Vode računa o svakom detalju, tako da sam prilikom povratka u Kinu morao da prođem sve protokole u šta spada i pomenuti karantin od 14 dana. I to strog, bez ikakvog izlaska iz sobe, osim što su me posle trećeg dana prebacili iz jednog u drugi grad. A sve se to događalo neposredno pred početak sezone. Da li možete da zamislite da posle toliko vremena u kom sam bio usmeren da održavam aktivnost u hotelskoj sobi, praktično odmah zaigram takmičarski meč.

 
$bp("Brid_04765995", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Raduljica je za sada jedini stranac u ekipi Guangšaa.

– Na snazi su nova pravila po kojima, ako druga ekipa nema stranca, ja mogu da igram maksimalno 24 minuta, ali u samo dve četvrtine, što zna da bude problem za ekipu i stručni štab. Do sada smo to dobro hendlovali. Imamo mlad, ali talentovan tim, koji brzo uspeva da se adaptira na sve okolnosti, čak i da odlično odigra u 11 sati ujutro. Nekome ko se nije profesionalno bavio sportom, možda izgleda čudno što pominjem vreme, ali, naše telo je tokom godina zapamtilo u kom periodu dana bi trebalo da pruži maksimum, tako da u te jutarnje utakmice kreće usporenije. Sve brzo dođe na mesto- zaključio je srpski reprezentativac.