REČ LEGENDE - Stanković: Zvezda čudo neviđeno, podrška za SP 2030.


IZVOR: Tanjug - 18.11.2018 | 14:09


Bivši proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković kaže da je njegov bivši klub Crvena zvezda napravio čudo nad čudima kada je savladao Liverpul (2:0) u Ligi šampiona i priznao da je bio zbunjen velikim iznenađenjem u Beogradu.

Foto: Starsport

- Po ko zna koji put se pokazalo da je Zvezda čudo neviđeno i da je fudbal, generalno, nekad tako teško objašnjiv. Znam šta je moguće kad se izađe na ''Marakanu'', doživeo sam toliko puta. I, opet, sam bio zbunjen onim što sam video protiv Liverpula - rekao je Stanković.

Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije (103) dotakao se i trijumfa tima Mladena Krstajića protiv Crne Gore (2:1) u Ligi nacija.


- Važna pobeda Srbije, zaslužena pre svega, a mogli smo jos toliko golova da postignemo. Upisana su tri boda i sada nam ostaje još pobeda nad Litvanijom u Beogradu da bismo mogli da kažemo da su momci ispunili cilj. Dolazim na tu utakmicu, jer mislim da je važno da svi pružimo podrsku ''orlovima'' - najavio je Stanković.

Vest da će Srbija da se uključi u trku za dobijanje Mundijala 2030, Stanković je dočekao sa velikim oduševljenjem.

- Dižem ruku za tu ideju, bez dileme. Za ozbiljnu je diskusiju koliko je to moguće da se dogodi, šta sve treba da se preduzme u tom pravcu, ali sama pomisao koliko bi to Srbiji moglo da donese, budi u meni pozitivan osećaj. To bi mnogo značilo za razvoj fudbala u čitavom regionu, u pogledu infrastrukture i zato se iskreno nadam da bi Srbija mogla da napravi čudo i zajedno sa ostalima uspe da dobije organizaciju Mundijala -  kazao je on.

Foto: Starsport



Stanković, koji je pokrenuo fudbalski kamp "Deki 5" za decu uzrasta od devet do 15 godina, najavio je da će taj kamp biti organizovan u Australiji u januaru sledeće godine.

- Posetićemo Melburn, Sidnej i Brizbejn u drugoj polovini januara. Velike zasluge za to pripadaju Milošu Ninkoviću, koga izuzetno poštujem u igračkom i ljudskom smislu. Na njegov predlog sam odmah pozitivno odreagovao i ubeđen sam da će ta epizoda biti interesantna za sve učesnike - rekao je bivši reprezentativac.

Posebnu draž boravku Stankovića u Australiji daje činjenica da će u isto vreme biti na programu i prvi teniski gren slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, na kome će Novak Ðoković juriti trofej.

- Jedan sam od miliona Srba koji se divi svemu što radi i što je uradio Ðoković. Imao sam privilegiju da se upoznamo, da se nekoliko puta družimo i svim srcem sam uz njega. Najavio sam mu moj put u Australija i nadam se da će biti mogućnosti i da se vidimo i proslavimo još jedan njegov trofej - zaključio je Stanković.