STRAŠNA ZVEZDA U DRUŠTVU PSŽ I JUVENTUSA!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 30.10.2018 | 04:11


Možda će u Ligi šampiona zaista služiti evropskim velikanima za popravljanje gol-razlike, ali Crvena zvezda u Superligi gazi redom i nema nameru da stane. Ogromna je razlika između rivala u elitnom takmičenju i domaćem prvenstvu, ali svakako da "Delijama" prija podatak da je njihov voljeni klub sa 12 trijumfa i remijem gotovo rame uz rame sa Juventusom, koji ima 10 trijumfa i nerešen ishod u Seriji A, kao i Pari Sen Žermenom, koji deli lekcije po Francuskoj.

Foto: Starsport

Frudbaleri Crvene zvezde

KAZNENE EKSPEDICIJE

Beograđani su nedeljnim trijumfom nad Mačvom u Šapcu (2:0) došli do učinka od 37 bodova od mogućih 39. Jedini meč u našem prvenstvu koji izabranici Vladana Milojevića (48) nisu pobedili bio je u 158. derbiju kada su igrali 1:1 protiv Partizana. Svi ostali rivali osetili su moć crveno-belih. Sličan učinak u Seriji A ima sedmostruki šampion Italije Juventus, koji je od 11 mečeva dobio 10. Samo se Đenova izvukla protiv Kristijana Ronalda i drugova nedavno (1:1).

Ipak, bez premca u Evropi je Pari Sen Žermen, koji je u nedelju nastavio da teroriše rivale u Ligi 1. "Sveci" su na Velodromu savladali Marselj (2:0) i pokazali da su druga dimenzija u odnosu na ostale klubove. Nejmar, Mbape, Kavani i ekipa imaju neverovatnih 11 pobeda u isto toliko mečeva i po tome su najuspešniji klub na kontinentu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

"FILIPSOVCI" KIDAJU

Besprekoran učinak ima i PSV u Erediviziji. Tim iz Ajndhovena ima perfektnih 10 od 10 i na odličnom je putu da odbrani titulu prvaka Holandije. Dominantan u Austriji je Salcburg sa učinkom od 10 pobeda i dva nerešena ishoda. Rival kojeg je Zvezda eliminisala u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona nema pravu konkurenciju podno Alpa.

Za svako poštovanje su i rezultati PAOK ove sezone. Viceprvak Grčke, čija je udarna igla Aleksandar Prijović (28), dobio je svih sedam mečeva u nacionalnom šampionatu, gde čeka na trofej još od 1985. godine. Vredan pažnje je i učinak Genka, koji u belgijskoj Župiler ligi u prvih 12 kola ima devet trijumfa i tri remija.

Navijači Marselja prozvali srpskog prvaka

Velika netrpeljivost vlada između Marselja i PSŽ i zato se za duel tih timova kaže da je jedini pravi derbi u Francuskoj. Ono što je ovoga puta dodatno začinilo utakmicu jeste parola navijača Olimpika, koji su njome prozvali i šampiona Srbije. Naime, ultrasi domaćina su iskoristili priču Ekipa o navodnim nečasnim radnjama u utakmici Lige šampiona između "svetaca" i Beograđana (6:1) kako bi provocirali tim iz prestonice Francuske.

- Kupovina Crvene zvezde neće vam doneti žutu zvezdu! Mi smo šampioni - pisalo je na paroli pristalica kluba sa Mediterana, koji su na taj način aludirali na podatak da PSŽ, za razliku od Olimpika, nema pehar Lige šampiona.